Доставка кролів. Тернопіль.

Switch to desktop Register Login

Ковбаса домашня з кролика

Для приготування домашньої ковбаси з кролика, слід взяти:

  • М'ясо кролика 6 кг
  • Сало свиняче 1,5 кг
  • Часник 4 головки
  • Сіль за смаком, приблизно на 1 кг м'яса 1 ч. ложка
  • Цукор за смаком, приблизно на 1 кг м'яса 1\2 ч. ложки
  • Перець чорний, свіжозмелену
  • Кишки свинячі, очищені
  • Жир свинячий або соняшникова, рафінована олія для обсмажування ковбас

Починаємо готувати домашню ковбасу з кролика:

  • М'ясо і сало нарізаємо дрібними шматочками.
  • Часник очистити, дрібно рубаємо і додаємо в м'ясо.
  • Потім м'ясо солимо, перчимо, вливаємо трохи води (приблизно 500 мл), ретельно вимішуємо, виносимо на холод і залишаємо на ніч.
  • Вранці наповнюємо підготовлені кишки, зав'язуємо нитками в кільця, складаємо в таз або широку каструлю і заливаємо киплячою водою.
  • Залишаємо в воді хвилин на 20.
  • Для набивання кишок використовується спеціальна насадка для м'ясорубки.
  • У глибоку сковороду кладемо топлений жир і смажимо ковбаси з двох боків до утворення піджареної скоринки.
  • Під час смаження ковбаси слід обов'язково проколювати виделкою або товстою голкою.
  • Смажити ковбасу можна і в духовці.
  • Готову ковбасу домашню з кролика остуджуємо і зберігаємо в холодильнику.
  • Перед подачею на стіл, ковбасу підігріваємо на сковороді або в мікрохвильовій печі.
  • Ковбаса з кролика виходить не гірше, ніж зі свинини і яловичини.
  • Приємного апетиту!

    Авторське право належить "Клубу здорового харчування" 2012. Всі права збережено.

    Top Desktop version