Доставка кролів. Тернопіль.

Switch to desktop Register Login

Тушкований кролик з яблуками

 
«Тушкований кролик з яблуками»:

— тушка кролика — 1 шт. (приблизно 1.5-2 кг);

— сіль — 1 ст. ложка;

— мелений перець — 1 ч. ложка;

— лимон — 0.5 шт;

— соняшникова олія — 20-30 мл;

— морква — 1 шт.;

— цибуля — 1 шт.;

— яблука — 2-3 шт.;

— вода — 2 склянки.
Рецепт приготування тушкованого кролика з яблуками:

Тушку кролика вимити, висушити рушником, обробити на порційні шматочки, бажано середнього розміру. Кілька шматочків кролятини можете залишити для приготування дієтичного супу. Змішати сіль з перцем, посипати цією сумішшю м’ясо, перемішати. Лимон розрізати на кілька часточок, вичавити сік, полити ним кролика, перемішати м’ясо, щоб воно просочилося соком.

Далі розігріти масло у великій сковороді. Відправити в кипляче масло шматочки кролика, смажити 2 хвилини на сильному вогні, перевертаючи шматочки. Потім скласти добре підрум"янене м’ясо у велику каструлю, туди ж злити жир, який залишився в сковорідці. Зверху м’ясо закрити натертою на крупній тертці морквою і нарізаною великими кубиками цибулею.

Яблука помити, вирізати качани, нарізати середніми шматочками, відправити в каструлю з кроликом і овочами. Яблука — продукт досить ніжний, тому бажано не перемішувати м’ясо з овочами і яблуками в процесі тушкування, інакше вийде пюре з яблук, яке неодмінно підгорить на дні каструлі. Додати воду (бажано окріп), трохи солі і спецій, поставити кролика з овочами і яблуками на повільний вогонь, тушкувати близько години під кришкою. Періодично потрібно підливати воду в каструлю, щоб м’ясо не підгоріло.

Подавати кролика, тушкованого з овочами і яблуками, можна як окреме самостійне блюдо, так і з гарніром (підійде відварний рис, картопля, спагеті та ін).

Приємного апетиту!

Авторське право належить "Клубу здорового харчування" 2012. Всі права збережено.

Top Desktop version